gala1

Nijmeegse Studenten Honoursvereniging

De NSHV werd op 4 januari 2011 opgericht om de binding tussen interdisciplinaire honoursstudenten te bevorderen. Inmiddels is het een vereniging voor alle honoursstudenten van de Radboud Honours Academy van de Radboud Universiteit. De NSHV werkt dan ook nauw samen met de Radboud Honours Academy voor het organiseren van activiteiten, maar ook voor bijvoorbeeld het opzetten van een honours alumnibeleid en een buddy-systeem voor vluchtelingen. De interdisciplinaire achtergrond van onze leden maakt de NSHV een bruisend geheel en een plek waar iedereen welkom is.

Bestuur

Het XIe bestuur der Nijmeegse Studenten Honoursvereniging bestaat uit:

  • Núria de Jong (voorzitter)
  • Maike Grootenhaar (secretaris)
  • Wies van Koeverden (penningmeester)
  • Jasmijn Janssen (commissaris externe betrekkingen)
  • Sara Jansen (commissaris interne betrekkingen)

Leer het bestuur beter kennen: Het XIe bestuur der NSHV

Benieuwd naar de oud besturen der NSHV? Klik dan hier: oud besturen der NSHV.

Stukken

De privacy statement van de NSHV vindt u hier.

bestuursfoto 5

Commissies

Informele Commissie

In de informele commissie organiseren we om de maand een informele activiteit. Denk hierbij aan een spelletjesavond, sinterklaasactiviteit of cocktailworkshop. Daarnaast zijn we ook elke maand verantwoordelijk voor de borrel. Hiervoor wordt een thema en soms een kleine activiteit bedacht, zoals een kerstquiz of foute-truien wedstrijd. Ook de jaarlijkse cantus en Batavierenrace vallen onder de informele commissie. De cantus is in samenwerking met Marie Curie, de studievereniging van Natuur- en Sterrenkunde en de Batavierenrace is in samenwerking met Honoursverenigingen uit andere steden. We komen ongeveer één keer per maand samen om te vergaderen over de komende activiteiten.

Formele Commissie

De formele commissie zet zich in om de leden naast iets leuks, ook maandelijks iets interessants en leerzaams mee te geven in de vorm van een activiteit. Denk bijvoorbeeld aan een lezing, symposium, workshops of een bedrijfsbezoek, maar ook het befaamde etiquettediner hoort hierbij! Met 6 vrouw sterk (v.l.n.r. Romy Bosvelt, Sara Jansen, Katinka van Dongen, Vera Frijters, Myrthe van Wilgen en Rochelle Bavelaar) zorgt deze commissie voor de onmisbare touch die ons een echte Honours-vereniging maakt!

Reis Commissie

De reiscommissie organiseert elk jaar een reis van ongeveer een week naar een interessante en leuke bestemming iets verder van huis. Deze keer gaat de NSHV naar Berlijn! Met zo'n gedreven commissie als deze kan het niet anders dat deze reis een succes zal worden, vol gezelligheid, prachtige plekken en nieuwe ervaringen.

Lustrum Commissie

Aangezien de NSHV dit jaar 10 jaar bestaat, is er een speciale commissie bij gekomen: de lustrumcommissie!
Met een buitengewoon thema (dat voor nu nog even geheim blijft), zal de LustrumCie om de maand een aantal leuke diverse activiteiten organiseren voor alle leden van de NSHV. De commissie bestaat uit de volgende actieve leden: Anouk, Nuria, Floor, Lucie, Ellen, Rosan, Jill en Ilse. Hopelijk zien we jou bij een van onze activiteiten dit jaar!

NSHV Verenigingsblad

Prisma, het verenigingsblad van de NSHV, wordt vier keer per jaar uitgegeven door de redactie. De papieren versie kun je altijd halen op de verenigingskamer van de NSHV (TvA 1.00.31) of bij de Radboud Honours Academy. Uiteraard is Prisma - in het digitale tijdperk - ook online te bewonderen. Zie daarvoor de links hieronder. Met de vaste columns, puzzels en persoonlijke verhalen is het elke editie weer een klein feestje om te lezen.

 

Het verenigingsblad heet Prisma omdat in de NSHV studenten van verschillende richtingen, leeftijden, studies, interesses en doelen samenkomen. Een Prisma weet een witte lichtbundel uit te spreiden tot het gehele kleurenspectrum, net zoals honoursstudenten uitgekristalliseerd kunnen worden over het gehele spectrum aan studies.

 

Lijkt het jou ook leuk om een artikel te schrijven, een puzzel te maken, of iets anders bij te dragen aan het verenigingsblad? Neem dan contact op met de redactie door een mailtje te sturen naar verenigingsblad@nshv.nl!

 

2018

2017

2016

  • December
  • Augustus

Lid worden?   Klik hier! >